COLLIER LENGTE BEPALEN

COLLIER LENGTE BEPALEN

kettinglengteblog

Verschillende merken bieden je de keuze in lengte colliers of kettinkjes. Vind je het moeilijk om in te schatten hoe deze lengtes op je lichaam vallen? Lees dan verder, wij laten het je zien.

COLLIER LENGTE BEPALEN

tot 40 cm: De Choker; is de meest klassieke ketting en sluit nauw rond de hals. Als geen ander sieraad accentueert een Choker de hals en kaaklijn. Juist daarom het accessoire bij een classy avondjurk of de perfecte keuze als bruidssieraad. Zeker voor strapless jurken een aanrader! Het sieraad valt net voor of op het sleutelbeen.

40 tot 45 cm: Prinses Ketting; de lengte komt tot op het sleutelbeen en staat erg mooi bij een ranke hals. Een eventuele hanger komt op het borstbeen. Staat erg mooi bij een blouse of iets lagere gesneden halslijn.

46 tot 60 cm: Matinée Ketting; Deze maat ketting valt tot boven de buste. Het is een lengte die bij veel vrouwen, ongeacht de hals, erg goed staat. Een mooie keuze voor een zakelijke of formele outfit. Een matinée ketting accentueert mooi het decolleté. Ook hier is een hanger of bedel een mooie toevoeging.

61 tot 82 cm: Opera Ketting; Het leuke van deze collier lengte is het eindeloos variëren in de manier van dragen. Enkel om de nek ziet het er “sophisticated” uit, en perfect voor een ronde hals of coltrui.

vanaf 82 cm: Rope Ketting; komt tot op of onder de navel. Deze exclusieve ultra-lange maat is zowel classy als sexy en een eye-catcher bij uitstek.

Lengte ketting bepalen
COLLIER LENGTE BEPALEN

Door de breedte van de hals bij de heren valt de lengte anders dan bij dames.

45 cm : Sluit nauw om de hals.

50 cm : Hangt tot op het sleutelbeen.

60 cm: Komt tot boven het borstbeen.

70 cm: Hangt tot het borstbeen.

Let op! Bij een brede hals zal een 45 cm ketting ‘te’ strak zitten. Kies in dit geval voor 50 cm. Uiteraard zullen de overige heren lengtes bij een extra brede hals iets hoger hangen dan aangegeven.

MODE ACCENT

MODE ACCENT

FACEBOOK   /   INSTAGRAM

0