JE RINGMAAT BEREKENEN

JE RINGMAAT BEREKENEN

Schermafbeelding 2016-08-26 om 13.54.10
ringmaten

Je ziet in een webwinkel de ring van je dromen en wil hem hebben, hebben, hebben…. ken je dat? Maar dan? Wat is jouw ringmaat? Hoe kun je zelf berekenen wat voor jou de juiste maat is zodat je niet hoeft te retourneren of ruilen nadat je hem ontvangen heb. Wij geven je enkele tips hoe je dit kan berekenen.

Ringmaten worden vaak op wisselende manieren weer gegeven. Het ene merk kiest ervoor om maten aan  de hand van de binnendiameter in millimeters weer te geven, het andere merk kiest voor de omtrek in millimeters en er zijn ook merken die USA maten hanteren.

Wij zullen proberen om wat duidelijkheid in deze soms wat verwarrende materie te brengen.

Mogelijkheid 1

Maak  gebruik van een lint of koordje waarmee je de omtrek van de vinger meet. Doe het lintje niet te strak om de vinger en meet daarna met een liniaal het lintje. Hiermee heb je de omtrek van je vinger berekend. Nu kun je aan de hand van de ringmaten tabel je binnendiameter bepalen.

Aan de hand van deze lengte kun je in de tabel zien wat de dichtstbijzijnde ringmaat is. Hier is dit 52 mm wat betekend dat de binnendiameter 16,5 mm is

Mogelijkheid 2

Leg een goedpassende ring op een liniaal.

De afgelezen binnendiameter is je ringmaat. Zoals je kan zien is het bij dit voorbeeld 16,5 mm

Mogelijkheid 3

Een goedpassende ring meten met een schuifmaat om op deze manier de binnendiameter te bepalen.

Ook op deze manier kom je bij ringmaat 16,5. Met het platleggen van de schuifmaat verschoof de ring een stukje waardoor hij op de foto 16,6 aangeeft. Mocht jouw meting ook op een tussenmaat uitkomen, kies dan de dichtstbijzijnde ringmaat.

Mogelijkheid 4

Via Google vond ik ring mallen die je uit kan printen. Hier kun je een goedpassende ring op leggen om de maat te bepalen.

Tot zover “hoe je een ringmaat moet berekenen” maar er zijn nog meer punten waar je rekening mee moet houden.
  • Een brede ring voelt strakker aan om de vinger, neem bij een brede ring een halve tot hele maat groter.
  • Kom je met je berekening uit op een getal die niet standaard in de tabel staat (bijvoorbeeld 17,8) kies dan de dichtstbijzijnde (grotere) maat.
  • Door warmte en kou kunnen je vingers dikker of dunner worden. Zo kan er na een paar uur al een verschil van een kwart ringmaat ontstaan. Bereken je ringmaat daarom bij kamertemperatuur.
  • Komt je ringmaat uit tussen 2 maten,  kies dan voor de grootste maat.
  • Niet alle merken hebben halve maten in hun collectie, moet je om deze reden je maat bijstellen, kies dan voor een halve maat groter.
Hoe graag we je ook een kant en klare maatberekening zouden willen geven, het blijft suggestief omdat persoonlijke factoren en de breedte van de ring mede bepalend zijn!

MODE ACCENT

follow us

FACEBOOK   /   INSTAGRAM

0